en region i Koloniträdgårdsförbundet

Skansens koloniträdgårdar

Föreningen Stor-Stockholms Koloniträdgårdar har tillsammans med Svenska Koloniträdsgårdsförbundet och Skansen bildat Skansens koloniområde.

Det är två stugor representerade, dvs 1920-tal (röd) och 1940-tal (gul). Stugorna kommer från Södra Tantolundens Koloniträdgårdsförening i Stockholm.

Dåvarande ordföranden i förbundet och kassören i Södra Tanto var en av de stora pådrivarna i projektet. Skansens koloniområde invigdes den 10 augusti 1997.

Stugvärdarna i tidsenlig klädsel är ett 30-tal som helt gratis, med fritt inträde under året och två bullar från Skansens bageri. Stugvärdarna medverkar till att visa stugorna och informera om koloniverksamheten i Stockholm och i Sverige. Koloniområdet är öppet för visning från den 1 maj varje helg, från och med den 1 juni varje dag till och med den 1 september, under september varje helg mellan kl 11.00 – 17.00.

Är Du kolonist och vill hjälpa till 7 dagar under perioden, kan Du anmäla Dig till Kolonisternas Hus, varefter Du blir kontaktad och kommer att få vederbörlig introduktion.

 

Stödföreningen Skansens Koloniträdgårdar

Vi vill passa på att påminna om, att både föreningar och enskilda personer kan stödja koloniverksamheten på Skansen genom att vara medlem i Stödföreningen för Skansens koloniträdgårdar. Medlemskapet kostar 500 kr för föreningar upp till 100 medlemmar och 800 kr för föreningar med fler än 100 medlemmar. Kostnaden för enskild medlem är 200 kr per år. Förutom stödet att bevara denna kulturskatt, får enskilda medlemmar 3 stycken fribiljetter till Skansen och föreningarna 10 stycken. Tips! Medlemskapet är en uppskattad present.

 

Upplysningar lämnas av Monica Karlsson (sekreterare) tel. 0703-19 12 monica.karlssonkoloni@gmail.com,
May Näslund (kassör) 026-18 15 03 may.naslund@hotmail.se

 

 

Sök
Arkiv