en region i Koloniträdgårdsförbundet

Gubbängens Fritidsträdgårdar

Föreningen ligger i: Gubbängen
Antal lotter: 100
Länk till karta:

Kontaktperson för intresselistan

Namn: Britta Gussander
Adress: Karmstolsvägen 10, 122 45 Enskede
Telefon: 08-724 37 35, 070-173 47 82

 

Vi är en koloniförening på Gubbängsfältet som odlar ekologiskt. Vårt mål är att stimulera nyfikenhet, glädje och nya kunskaper genom att vara nära naturens mångfald och kretslopp. Vi lär oss hela tiden något nytt som vi delar med oss av, antingen från mun till mun eller genom våra odlingsrådgivare. Äntligen har vi fått bin, 40-50 000 små flygande italienare

Genom vårt miljöarbete har föreningen tilldelats Koloniträdgårdsförbundets Gulddiplom. Vi ligger nu i täten bland föreningarna i Sverige.

Föreningen tillfrågades 2009 om att medverka på Trädgårdsmässan i Älvsjö där vi deltog i balkongutställningen med bidraget ”Kolonist javisst!” . Vi var flera som hjälptes åt och vi kan tacka våra sponsorer för ett lyckat projekt.

Vi har en örtagård och en örtagårdsgrupp som frivilligt arbetar och värnar om örtagården på sidan av sin egen lott. Alla är välkomna att delta i arbetet och flera har bidragit med örter från den egna täppan.

På sommaren anordnar vi trevliga sammankomster för alla vid stugan. Två gånger per år har vi en gemensam städ/ arbetsdag då vi gör fint i koloniområdet.

Fyra äppelträd som växer utanför koloniområdet sköter vi om och har ett brukaravtal med Farsta stadsdelsförvaltning.

Arrendeavtalet med Stockholms stad löper ut 2023.

För ytterligare information kontakta Britta Gussander per e-post: info@odlargladje.com

Sök
Arkiv